Característiques

Característiques

La Llonganissa de Vic presenta uns trets específics en el seu aspecte que també ajuden a distingir-la de les llonganisses que no tenen el distintiu de qualitat.

El color vermell intens i brillant al tall deixa perfectament visible els petits daus de greix i el pebre en gra que integren la tradicional composició d’aquest producte. Externament destaca la flora que durant el procés d’assecatge s’ha assentat en les tripes naturals que han servit per embotir les carns de porc seleccionades.

ELS BENEFICIS D’UN SABOR INTENS

Les qualitats nutricionals de la Llonganissa de Vic responen als estàndards que defineixen l’alimentació mediterrània.

100 G. de Llonganissa de Vic ens aporten:

Proteïna 39G.
Greix 23,5G.
   Greix Saturat 8,5G.
   Greix Monoinsaturat 12G.
   Greix Poliinsaturat 3G.
Carbohidrats 1,2G.
Energia (Kcal/100g) 363

 

Esmorzar o berenar un entrepà de 100 g. de Llonganissa de Vic té grans beneficis nutritius:

Proteïnes amb un alt contingut en aminoàcids essencials, importants perquè l’organisme no els pot sintetitzar i per tant els hem d’incorporar a través de l’alimentació.

Greixos: el 70% del greix és insaturat. A més presenta una bona proporció d’Àcids Grassos Monoinsaturats (AGM) que no incideixen en la formació de colesterol.

Vitamines del grup B, vitamina C i E i minerals com el Ferro Hemo, el Zinc i el Coure molt importants en la formació dels infants i els adolescents perquè ajuden a evitar l’anèmia i participen en la formació dels ossos i els teixits.

Flora làctica activa similar a la del iogurt. Són sobradament reconeguts els efectes beneficiosos d’alguns microorganismes tradicionalment presents en els processos fermentatius naturals.