Reglament

Els sistemes de qualitat a la Unió Europea

Els sistemes de qualitat alimentària amb reconeixement institucional estan regulats, en l’àmbit de la Unió Europea, pels Reglaments Comunitaris 2081/92 i 2082/92. Això suposa que per a poder disposar d’aquest reconeixement de qualitat oficial, s’han de complir uns nivells de qualitat molt exigents i uns controls molt estrictes. D’aquesta manera, es garanteix que totes les Denominacions reconegudes dins el marc europeu compleixen els mateixos estàndards de qualitat.

La protecció en la utilització del nom Llonganissa de Vic es troba recollida a tots els nivells. El 5 de juny de 2000, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar l’Ordre del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca on s’aprovava la IGP Llonganissa de Vic.


Posteriorment, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) promulgava, el 17 d’abril de 2001, l’Ordre del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual es ratificava el Reglament de la IGP Llonganissa de Vic.

Finalment, aquest procés de reconeixement i protecció del producte va culminar amb una primera publicació al Diari Oficial de les Comunitats Europees (DOCE), el 27 de març de 2001, on es recollien les condicions d’elaboració del producte. Però no va ser fins el 29 de desembre de 2001 que es va promulgar el Reglament 2601/2001, que atorgava a la Llonganissa de Vic la consideració d’Indicació Geogràfica Protegida en tot l’àmbit de la Unió Europea.


El 2 de desembre de 2013 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre AAM/311/2013, per la qual s’aprova el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic.

D'altra banda, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), amb data 10 de setembre, va publicar l’anunci pel qual es dóna publicitat a la sol·licitud de modificació de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic o Salchichón de Vic, i al seu document únic actualitzat. Després, amb data 1 d'octubre, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar l'anunci de modificació de la IGP Llonganissa de Vic.

El 2016, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica amb data 25 de febrer la Resolució ARP/415/2016, de 9 de febrer, per la qual s'adopta decisió favorable a la sol·licitud de modificació de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic, i posteriorment, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de 14 d’abril, publica l’aquest anunci del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) ha publicat amb data 27 de febrer de 2018 el Reglament d'Execució (UE) 2018/287 de la Comissió de 15 de febrer de 2018, pel qual s'aprova una modificació que no és de menor importància del plec de condicions d'una denominació inscrita en el Registre de Denominacions d'Origen Protegides i d'Indicacions Geogràfiques Protegides [«Salsitxó de Vic»/«Llonganissa de Vic» (IGP)].

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat, amb data 24 de maig de 2019, l’Ordre ARP/105/2019, de 20 de maig, per la qual es modifica el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic o Salchichón de Vic, aprovat per l'Ordre AAM/311/2013. Amb aquesta Ordre es modifica el reglament que s’havia de fer arran de la modificació del plec de condicions i que havia d’haver-se publicat l’any 2018.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES