Premsa
12/2/15 - L’acte ha tingut lloc al Temple Romà de Vic i ha estat presidit per la 1a tinenta d’Alcalde i regidora d’Educació, Comerç i Turisme, Anna Erra, qui ha fet entrega del guardó a Jaume Blancafort, president d’honor de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), per la seva contribució a la promoció de la Llonganissa de Vic arreu del territori i per la defensa dels seus interessos.


En representació de la IGP ha parlat el secretari del Consell Regulador, Josep Collado, qui li ha volgut agrair la seva implicació, suport, compromís i dedicació al sector i a les empreses càrnies de Catalunya.

Jaume Blancafort ha explicat els orígens de la IGP, quan diferents fabricants de la llonganissa es van agrupar per defensar el seu producte davant l’Administració, i l’especial il·lusió que li ha fet rebre aquest premi després de tants anys treballant en el sector carni.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde ha parlat de l’excel·lència de la Llonganissa de Vic i de la feina de la IGP com ambaixadors de la ciutat en la resta del món.

L’acte ha finalitzat amb un tast de Llonganissa de Vic per als assistents, acompanyat d’una copa de vi amb Denominació d'Origen Penedès.

Aquest premi, instituït per la IGP Llonganissa de Vic des de l’any 2006, vol reconèixer l’important feina realitzada per algun personatge en defensa dels valors gastronòmics i en la projecció dels productes genuïnament catalans a altres indrets. Aquest any s’ha fet coincidir amb la jornada de celebració del Dijous llarder, on la IGP ha habilitat una carpa per promocionar els seus productes.

Al llarg d’aquests anys el guardó s’ha atorgat a personatges com els cuiners Isma Prados, Carme Ruscalleda o Nandu Jubany, els periodistes Antoni Bassas o Albert Om o a Enric Crous, de l’empresa cervesera Damm.