Premsa
3/7/15 - La Pedrera de Barcelona va acollir ahir al vespre la cerimònia de lliurament del títol obtingut per Catalunya de Regió Europea de la Gastronomia 2016 (PCREG-2016 , impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i d’Empresa i Ocupació (DEMO), a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país.
 
L’objectiu d’aquest títol és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalanes com elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística de Catalunya. Així, al llarg de l’any 2016 es pretén promocionar la menció entre la ciutadania catalana en general, així com entre les organitzacions que treballen en l’àmbit de la gastronomia en un sentit ampli i interdisciplinari (salut, educació, sostenibilitat, innovació, desenvolupament regional, polítiques públiques, etc.).
 
La IGP Llonganissa de Vic s’ha sumat a aquest projecte i ha col·laborat en la celebració d’aquest acte, que ha finalitzat amb una degustació de productes de la terra i cuina catalana, en la que va aportar tant llonganissa llescada com peces senceres a mode decoració, i material promocional de la mateixa. 

Veure llistat d'entitats adherides al projecte.