Premsa
24/11/22- Avui al vespre, a la SUF de Roses, les cinc Denominacions d’Origen Protegides d’Oli d’Oliva de Catalunya -Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà- han lliurat els guardons de la 6a edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli, en un acte al qual han assistit més d’un centenar de persones.

L’acte, presidit pel secretari d’Agricultura, Carmel Mòdol, també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Roses, Joan Plana. Els Premis DOP Catalanes d’Oli tenen com a objectiu contribuir a la difusió de la cultura de l’oli i, per això, distingeixen professionals, investigadors i institucions que destaquen en aquest àmbit.

En finalitzar l’acte de lliurament de guardons, conduït per el gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona, Pep Nogué, els assistents han pogut degustar diferents tastos elaborats amb productes amb denominació d’origen protegida (DOP) i amb indicació geogràfica protegida (IGP) a càrrec del col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, La Cuina del Vent. I com no podia ser d’altra manera, la nostra Llonganissa de Vic ha estat present.

En concret, el plat, elaborat pel Restaurant Norat - Hotel Terraza, ha constat d'unes migas de pa de pagès català amb llonganissa de Vic, formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i mongeta del Ganxet.