Premsa
4/02/23 – Aquest cap de setmana el Recinte Firal del Sucre de Vic ha acollit una nova edició del TRUFFORUMVIC, la festa de la tòfona i la gastronomia. Trufforum és un esdeveniment anual internacional ideat per l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial European Mycological Institute (AECT-EMI), que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals, així com el turisme micològic a les zones productores d’Europa.

Dins tots els actes que es van organitzar dins d’aquest fòrum, el dissabte 4 de febrer, i en col·laboració amb la Federació Catalana de DOP i IGP, va tenir lloc La Cuina de la Tòfona, que consistia en sessions de cuina en directe de la mà d’importants xefs.

Al vespre, i presentat per la periodista Helena Garcia-Melero, l’escriptora Empar Moliner i el guanyador del World Chocolate Masters, Lluc Crusellas, cap de pastisseria El Carme de Vic, varen guiar un maridatge gastronòmic basat en la cuina dolça de la tòfona i els grans escumosos del país. Previ inici d’aquest showcooking es va oferir, en safates de degustació promocional, la nostra Llonganissa de Vic llescada.