Premsa
10/05/23- Amb l'objectiu de promocionar els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials de la identitat del país, el passat mes de gener, els Dept. d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el de Treball, Afers socials i família, mitjançant l'Agència Catalana de Turisme, i conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país han impulsat la candidatura de Catalunya als propers premis de La Regió Europea de la Gastronomia – 2025.

Es tracta d'uns premis que aporten credibilitat a les regions, ja que són atorgats per un jurat independent i internacional d'experts format per persones de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l'hostaleria i l'agricultura.

Catalunya ja va ser guanyadora d'aquest premi l'any 2016, per la qualitat i singularitat dels seus productes fruit de la terra i el mar, i aquest reconeixement va suposar un augment de la visibilitat internacional de la gastronomia catalana.

El premi ofereix doncs l'oportunitat a les comunitats de treballar conjuntament per aconseguir un objectiu compartit i, per tant, garanteix grans beneficis en termes de cohesió local. Així com també ajuda a conscienciar a la ciutadania sobre els aliments que es consumeixen, el valor dels productes de proximitat i la necessitat d'innovar per protegir els productes locals.

Aquesta setmana ha portat a que un jurat d’experts internacionals de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism estiguin realitzant una visita turística enogastronòmica al territori català. Estem molt contents que la nostra Llonganissa ha estat present en el tast i esperem que els hagi agradat i que això sumi.